HR Ajutor pentru manageri sa prospere in perioada post-pandemica

Ajutor pentru manageri sa prospere in perioada post-pandemica

V-ați gândit să vă întoarceți la afaceri de când a fost anunțata carantina? Sau poate afacerea dvs. a fost deschisă tot acest timp, dar arăta puțin diferit de normal?

A trecut peste un an de la prima lovitură a pandemiei; iar companiile, locurile de muncă și oamenii din ele s-au schimbat.

Mulți oameni recunosc în mod deschis că doresc un fel de normalitate. Dar acest lucre este chiar posibil sau bun post-pandemie?

Pentru mulți angajatori, revenirea la afaceri poate presupune lucrul pe piețe noi, gestionarea de noi procese și reducerea riscurilor. 

O echipă de conducere bună poate face diferența între o companie care se dezvoltă sau prosperă în peisajul post-pandemic.

Cu toate acestea, în ciuda rolului important pe care îl au managerii de linie într-o afacere, nu este neobișnuit ca noii manageri să învețe la locul de muncă. Acest lucru poate oferi experiență practică, dar le poate lăsa, de asemenea, deschise riscurile deciziilor neinformate. Ați da cheile mașinii dvs. unui non-șofer și ați spune că mergeți, învățați să conduceți?

Pompierii practică multe exerciții bazate pe sarcini înainte de a intra într-un incendiu. De asemenea, instruirea și dezvoltarea pot oferi managerilor dvs. abilitățile de care au nevoie pentru a rezolva problemele oamenilor din afacerea dvs. înainte de a escalada.

Managerii recrutați intern, poate chiar în timpul pandemiei datorită capacității lor de a lucra bine sub presiune, vor cunoaște bine afacerea dvs. și vor avea acumulate cunoștințe instituționale valoroase. Acest lucru este extraordinar, dar veți dori să vă asigurați că abilitatea lor în abilitățile cheie de management - planificare, comunicare interpersonală, rezolvare de probleme și delegare - este suficientă pentru sarcina viitoare.

Echipele de conducere din 2021 trebuie să adauge câteva corzi noi la arcul lor pentru a se adapta la nevoile locului de muncă post-pandemic și al oamenilor săi. În special trecerea la funcționarea hibridă care aduce noi provocări de management.

Într-un moment în care reducerile bugetare sunt pe primul loc pe ordinea de zi, învățarea și dezvoltarea pot fi adesea una dintre primele care obțin toporul. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, nu te uiți la jocul îndelungat în care angajații și managerii pricepuți acum economisesc timp prin productivitate sporită, o reducere a problemelor HR cu risc ridicat și rate mai bune de păstrare a personalului. Instruirea este adesea raportată a fi cel mai popular beneficiu în cadrul unei companii.

Atunci când instruirea este făcută bine, aceasta oferă o adevărată rentabilitate a investiției.