HR O prezentare generală a recrutarii video

O prezentare generală a recrutarii video

Recrutarea de personal acoperă mai multe domenii de activitati, si unul care nu este la fel de des este vorbit despre recrutare video. Video poate fi utilizat într-o varietate de moduri diferite pe tot parcursul achiziției talentul și procesul de recrutare. În acest post, vom examina tot ce trebuie sa stiti despre videoclipurile de recrutare.

 

•    Modalități de utilizare a recrutare Video
•    Diferite tipuri de recrutare Video
•    Ce face un videoclip bun de recrutare?
•    Instrumente, platforme și furnizori pentru a vă ajuta cu videoclipuri de recrutare
•    De ce Utilizarea de recrutare Video? Iată Statisticile!

Modalități de utilizare a recrutare Video

Există mai multe modalități de a utiliza clipuri video de recrutare, și totul depinde de obiectivele dvs. de achiziție de talent. Lunad în considerare modul în care video pot fi folosite la fiecare nivel.
Interviu video în recrutare
În plus, odată ce ai solicitanti la ușă, puteți utiliza chiar și video în procesul de recrutare dupa ce aplică. De exemplu, videoclipurile de recrutare pot fi folosite pe tot parcursul procesului de interviu. Acest lucru poate fi sub forma de interviuri video conferință în direct, folosind de exemplu platforme precum Zoom Conference, Webex, JoinMe. Sau, acest lucru ar putea fi sub formă de interviuri video pre-înregistrate folosind platforme specifice video interviu de locuri de muncă, cum ar fi SparkHire, Novorecrut, etc. Folosind interviuri video, în unul dintre cele doua metode, a devenit chiar mai frecvente din cauza impactului COVID-19 și ordinele de distantare sociale. În plus, mai mult de 63% dintre organizații au folosind videoclip pentru interviurile de angajare, și tot este în creștere acum din cauza impactului COVID-19 privind departamentele de angajari.
Utilizarea video după procesul de recrutare
Desigur, odată ce ați atras angajatii, puteți utiliza chiar și video-urile ca si dovata a experienței laborale a angajaților. Acesta este un subiect complet diferit, dar pe scurt, luați în considerare utilizarea videoclipurilor în noul proces de angajare, în strategiile de implicare a angajaților, în comunicările interne și multe altele!
Întrucât echipa ta de achiziție de talente planifică din timp, există o serie de tendințe de marketing în recrutare la care probabil vrei să fii atent, iar una, în special, sunt videoclipurile de recrutare. Sunt captivante și autentice și le puteți folosi într-o varietate de locuri. Puteți încorpora videoclipuri pe site-ul dvs. de carieră în fișele posturilor dvs. în prezența dvs. socială. Este doar o metodă foarte bună de a atrage potențiali candidați și talente. Deci, dacă nu vă gândiți deja la videoclipuri de recrutare, gândiți-vă cu siguranță la asta. 

DIFERITE TIPURI DE VIDEO DE RECRUTARE
Acum, că am analizat câteva dintre cele mai importante modalități de utilizare a videoclipurilor în strategia dvs. de recrutare și înainte de a intra în beneficiile videoclipurilor, să analizăm mai întâi diferitele tipuri de videoclipuri. Există în primul rând două tipuri diferite de videoclipuri cele care sunt produse și cele care sunt generate de angajați.

Videoclipurile de recrutare produse sunt cele care sunt de obicei scriptate, planificate și filmate. Acesta poate fi un videoclip de înaltă producție, de multe ori executat de o agenție și care include de obicei lumina specifică, setările și multe altele. Sau acesta poate fi un videoclip cu producție redusă, de obicei scriptat și planificat, dar de multe ori executat de echipe interne folosind camere, smatphone-uri sau alte dispozitive portabile. Videoclipurile produse pot fi excelente pentru inițiative mai mari în care doriți să prezentați marca angajatorului sau companiei, de exemplu.

Videoclipuri generate de angajați
Un alt tip de videoclip de recrutare, unul care devine din ce în ce mai popular, este conținutul video generat de angajați. Aceasta este o formă de conținut generat de utilizatori (cunoscut și sub numele de UGC). Videoclipurile generate de angajați sunt cele filmate direct de angajații dvs., folosind adesea un smartphone-uri sau un dispozitiv mobil „în stil selfie” sau folosind un instrument de conferință video pentru a se înregistra singuri (adică Zoom Conference).
Iată doar câteva instrumentele și platformele video de recrutare de luat în considerare:

Altru - videoclip generat de angajați
Ongig - descrieri video ale posturilor
VideoMyJob - producție video de recrutare
DigiMe - postări video de locuri de muncă
SparkHire - software de interviuri video
HireVue - platformă de interviuri video
NovoRecrut- platformă de interviuri video