HR Information & Technology Pregătire pentru o întalnire Skip-Level

Pregătire pentru o întalnire Skip-Level

Atunci când conducerea dorește să se întâlnească cu echipa pe care o coordonați fără dumneavoastră!

Liderii companiei organizează uneori ședințe de tip skip-level pentru a se insera în departamente sau echipe potențial problematice care se pot lupta cu probleme cronice de performanță, provocări de stabilitate sau probleme de conduită corespunzătoare. 
La fel, unii directori preferă să organizeze aceste întâlniri în mod regulat, prin rotație, doar pentru a se consulta cu echipele și pentru a vedea cum se simte toată lumea cu privire la natura muncii lor, direcția de conducere și organizația în ansamblu.
Oricare ar fi motivul, cel mai bine este să fiți pregătiți pentru o întâlnire de echipă între șeful dumneavoastră și rapoartele dumneavoastră, dar fără dumneavoastră, astfel încât ambele părți să se simtă confortabil primind feedback-ul și sugestiile celeilalte. Transparența deplină este esențială pentru succesul acestui tip de intervenție a conducerii

Ce este o întâlnire Skip-Level?

Întâlnirile de acest gen au loc în mod obișnuit în oricare dintre scenariile prezentate mai sus - reuniuni ocazionale de bază tactilă în care liderii orgnizaționali pot auzi direct de la angajați, din prima linie sau un exercițiu de intervenție recomandat pentru a obține feedback de la membrii personalului din cadrul unităților problematice, de obicei în ceea ce privește cifra de afaceri, lipsa de productivitate sau nemulțumirea generală a angajaților. 
Directorii programează întâlniri cu membrii echipei și exclud participarea nivelului de conducere intermediară și, din motive întemeiate: prezența imediată a conducătorului poate influența rezultatele sau poate împiedica feedbackul sincer și deschis. De exemplu, dacă un vicepreședinte corporativ dorește să vorbească cu membrii echipei unui anumit departament, vicepreședintele ar putea organiza întâlniri individuale cu managerul și supraveghetorul, dar îi va exclude din întâlnirile grupurilor mici cu restul departamentului - analiști , coordonatori, asistenți administrativi și altele.
Reuniunile de grup pot servi apoi ca focus-grupuri pentru a oferi feedback obiectiv și evaluări ale departamentelor și operațiunilor în general.
Este sănătos ca supervizorul imediat sau șeful departamentului să vorbească cu echipa dumneavoastră fără să fiți prezenți.

"De cele mai multe ori, este pur și simplu o modalitate informală pentru lideri să înțeleagă modul în care managementul mediu gestionează lucrurile, în timp ce câștigă un impuls rapid asupra stării de spirit sau a nivelului general de satisfacție al echipei", a spus Marlene Baez, vicepreședinte resurse umane la CBS Corp. în New York. 
„Aceste întâlniri ar trebui încurajate pentru a asigura transparența deplină și accesul la conducerea superioară. Dar este la fel de adevărat că întâlnirile la de acest gen, pot apărea mai frecvent atunci când apar provocări specifice într-o anumită echipă sau departament, astfel că acest exercițiu proactiv devine cu atât mai important dacă bănuiți că șeful dvs. ar putea avea preocupări specifice cu privire la ceva ce se întâmplă în zona dvs. "


Cum vă pregătiți pentru o astfel de întâlnire? 


Mai întâi, aflați filosofia personală a managerului dumneavoastră cu privire la aceste întâlniri. Ce este critic pentru el în ceea ce caută și ceea ce speră să audă? Cereți exemple specifice despre cum arată atunci când aceste întâlniri sunt făcute corect versus incorect. Există discutii intermediare de care ar trebui să fii conștient? Există și alți lideri în organizație care fac acest lucru deosebit de bine cu care poți relationa pe aceasta tema ? Apoi discutați cu echipa dumneavoasta și puneți multe dintre aceleași întrebări - jucând rolul de executiv și punând întrebări cheie pe care credeți că le-ar putea pune șeful în timpul ședinței. Iată cum să aliniați ambele părți în mod proactiv.

Discuții cu supervizorul dumneavoastră


Începeți-l pe superiorul dumneavoastra dacă au loc întâlniri de acest gen în organizația dumneavoastrî și, dacă da, cât de des.
De asemenea, puteți întreba ce se discută de obicei în astfel de întâlniri și dacă șeful dumneavoastra ar dori să programeze întâlniri în viitorul apropiat. În acest fel, vă puteți construi planul de comunicare cu echipa dumneavoastră în jurul domeniilor cheie care sunt importante pentru șef.


Pregătirea echipei tale


La ce trebuie să vă așteptați și cum vă puteți pregăti echipa pentru o astfel de întâlnire? Membrii personalului se pot simți un pic incomodați împărtășindu-și feedback-ul cu șeful lor. 
Pentru a vă pregăti echipa pentru întâlnire, ați putea pregăti urmatoarele întrebări:   
- Cum ați califica echipa de conducere a companiei noastre în ceea ce privește comunicarea și capacitatea lor de a asculta și de a aborda preocupările angajaților?
- Cum ați califica conducerea departamentală în ceea ce privește comunicarea, consolidarea echipei, respectul și incluzivitatea?
- Pe o scară de la 1 la 10, cu 10 fiind cea mai mare, cât de bine ați spune că funcționăm ca o echipă? De ce suntem noi suntem catalogati de 8? Ce ne-ar face un 10?
- Simți că poți face cea mai bună muncă în fiecare zi? Cu alte cuvinte, simțiți că conducerea departamentală vă sprijină? Ce ne-ați recomanda să facem diferit?
- Dacă ați putea schimba un lucru despre modul în care operăm în cadrul departamentului nostru sau al echipei noastre, care ar fi recomandarea dumnevoastra umarul 1?

Păstrați comunicarea

În cele din urmă, faceți din întrebările de mai sus parte a punctelor de discuție pe care le împărtășiți echipei dumneavoastra în timpul ședințelor săptămânale ale personalului și a recenziilor trimestriale individuale.
În cel mai bun caz, întâlnirile de acest gen caută să descopere îngrijorări sau obstacole, care ar putea împiedica performanța, așa că acceptați-le cu spiritul pozitiv pe care intenționează să îl creeze.
Pe de altă parte, dacă șeful tău intervine din cauza problemelor continue cu echipa, încearcă să treci înaintea provocării și să apelezi proactiv la sprijinul șefului tău, astfel încât să fie de partea ta de la bun început. Aceste întalniri sunt destinate doar să ajute - să nu prindă pe nimeni „fiind rău”. Ar fi absurd să presupunem că nu se vor întâmpla niciodată. A fi pregătit pentru a aborda în mod proactiv astfel de intervenții este un management inteligent al carierei.
Faceți de la început din aceasta o parte a planului de comunicare strategică și de consolidare a echipei. Vă veți perfecționa abilitățile proactive de leadership și veți deveni mai încrezători în primirea și gestionarea unor astfel de intervenții în viitor.